İstanbul başakşehir olayı

istanbul başakşehir
İstanbul Başakşehir'de kaçak yapıların yıkımı sırasında olaylar çıktı.

Sabah saatlerinde Zabıta desteğinde Başakşehir'deki Güvercintepe mahallesine gelen yıkım ekipleri mahalle sakinlerinin direnişiyle karşılaştı.

Evlerinin yıkılmasına karşı çıkan öfkeli kalabalık ekipleri taş yağmuruna tuttu. Olayların büyümesi üzerine yıkımın yapılacağı mahalleye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Mahallede toplanan kalabalık, yollara barikatlar kurarak ateşe verdi.

Polisi taş yağmuruna tutan kalabalık, bir belediye otobüsüne de zarar verdi. Gecekondu sahipleri olay yerine gelen polisi de taşladı. Çevik kuvvet ekibi eylemcileri, biber gazı ile dağıtmaya çalıştı.

Bazı göstericilerin mahalledeki bir ilköğretim okuluna sığınmaları üzerine atılan gaz bombalarından öğrenciler de etkilendi. Güvenlik güçlerinin kullandığı gaz bombası, bir apartmanının üçüncü katındaki daireye isabet etti. Gazdan etkilenen bir anne ve 4-5 aylık olduğu tahmin edilen bebek, polis tarafından daireden çıkarıldı. Fenalaşan anne ile bebek hastaneye kaldırıldı.

Ara sokaklarda devam eden kovalamacaların ardından eylemciler TEM otoyoluna inerek trafiği kesti. Polis biber gazı ile göstericileri dağıttı. Bu arada göstercilerin attığı taşlardan basın mensupları da payını aldı. Çok sayıda polisin de yaralandığı olaylar bazı göstericilerin gözaltına alınmasıyla son buldu.

samanyolu haberleri

Comments :

0 yorum to “İstanbul başakşehir olayı”

Yorum Gönder